Haber Detayı
2021-03-25 21:24
Zemheride Güneş açtı!

Ülkemizin tamamında ilikleri donduran kara kışın hüküm sürdüğü şu günlerde içimizi Futbol Milli Takımı ısıttı. Katar...

Zemheride Güneş açtı!

Ülkemizin tamamında ilikleri donduran kara kışın hüküm sürdüğü şu günlerde içimizi Futbol Milli Takımı ısıttı. Katar’da 2022’de yapılacak olan Dünya Kupası Finalleri yolunda Avrupa Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda gibi futbolun beşiği sayılan bir ülkeyi 4-2’lik bir skorla deviren Ay-Yıldızlı ekibimiz her türlü övgüye layıktır.

Şenol Güneş’le, adeta ilimize, obamıza, hanemize ışık saçan Milli Takım, ortaya koyduğu futbolla da gönülleri fethetti. Daha önce başarısı tescilli Şenol Güneş, tıpkı 2002’deki Dünya Şampiyonası’ndaki havayı yakalamış gibi.

Tarihinde ilk kez Güneş’le Dünya Üçüncülüğü unvanını elde eden Milli Takım, sanki bu havayı yakalamış gibi. Grubumuzda Hollanda’nın dışında Norveç, Letonya, Cebelitarık ve Letonya bulunuyor.

Ay-Yıldızlı ekibimizin bu maçtan sonraki en zorlu maçı Norveç ile olacak. Çünkü Norveç futbolu her zaman bize ters geliyor. Fizik güçleri ve kondisyonları yüksek olan bu ülke ile yaptığımız maçlarda bazen biz, bazen Norveç kazanmış. Berabere kaldığımız karşılaşmalar da var. 27 Mart Cumartesi akşamı, Norveç’e olan seyahat kısıtlaması nedeniyle İspanya’da oynanacak.

 

Böyle frikik mi atılır Burak? Allah aşkına!

Takımın en yaşlısı Burak Yılmaz yine yaptı yapacağını. Skorun 4-2 olmasında büyük katkı sağlayan Burak, hat-trick yaparken, 3. goldeki inceliğiyle de ayrıca takdir topladı. Barajın arasından topu 90’a gönderen tecrübeli futbolcunun bu golü uzun süre akıllarda kalacak. Ay-Yıldızlı ekibimize gönülden teşekkürlerimizle birlikte, Gruptaki başta Norveç maçı olmak üzere tüm maçlarında başarılar diliyorum.

 

Rıza ile Taha Tokyo'da var. Gerisi Laf-güzaf

Biliyorsunuz bu yıl, aynı zamanda Olimpiyat yılıdır. Aslında 2020’de Tokyo’da yapılması gereken Olimpiyatlar, Pandemiden dolayı bu yıla ertelenmişti. Şunun şurasında 4-5 aylık bir süre var ve biz güreşte Olimpiyat kotası olmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar serbestte ve grekoromende toplamda sekiz kota aldık. Bu kotayı artırmak için daha önümüzde şampiyonalar var.

Ancak benim üzerinde durmak istediğim konu Rıza Kayaalp ile Taha Akgül. Biliyorsunuz iki güreşçimizin de dünya, Avrupa ve Olimpiyat madalyaları var. Rıza Kayaalp’in birçok dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra Olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalyaları var. 130 kilodaki gururumuz Rıza’nın bir tek Olimpiyat Altın Madalyası eksik. Bunu da inşallah Tokyo’da kazanacak. Rıza’nın kariyerinde ayrıca dört dünya altın, iki gümüş ve iki bronz madalya ve Avrupa şampiyonasında dokuz altın bir gümüş, iki de Akdeniz Oyunları şampiyonluğu var.

Serbest güreşimizin devi de Taha Akgül ise boynuna ikinci Olimpiyat Altın Madalyasını takmak istiyor. Kendi sıkletinin en iyisi olan Taha’nın da Olimpiyat madalyası dışında dünya şampiyonasında iki altın, iki gümüş, bir bronz, Avrupa şampiyonasında altı altın ve Akdeniz oyunlarında da iki altın madalyası bulunuyor.

Görüldüğü gibi Rıza Kayaalp ile Taha Akgül’ün kariyerleri oldukça zengin. Ben 2021 Tokyo Olimpiyatları’nda bu iki güreşçimizden de altın madalya bekliyorum.

Bilindiği gibi Pandemi tribünleri ve salonları vurmuştu. Seyircisiz spor, tıpkı tatsız-tuzsuz yemek gibi! Ne yazık ki, Tokyo Olimpiyatları’nda da tribünler boş kalacak.

Ne yapalım? Olimpiyat sonrası boynumuz madalyalarla dolsun da, buna da razıyız.

Etiketler: