Haber Detayı
2021-10-11 23:59
Letonya laneti son anda kırıldı: 1-2

A Milli Takımımız, geriye düştüğü maçta Letonya’yı 90+9. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltı golüyle devirdi ve umutlarını sürdürd&...

Letonya laneti son anda kırıldı: 1-2

A Milli Takımımız, geriye düştüğü maçta Letonya’yı 90+9. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltı golüyle devirdi ve umutlarını sürdürdü.

 

Stat: Daugava

Hakemler: Andreas Ekberg, Fredrik Klyver, Stefan Hallberg (İsveç)

Letonya: Ozols, Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis, Zjuzins (Dk. 60 Tarasovs), Emsis, Jaunzems (Dk. 73 Ontuzans), Uldrikis (Dk. 60 Kigurs), Ciganiks, Gutkovskis (Dk. 81 Krollis)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin (Dk. 65 Rıdvan Yılmaz), Berat Özdemir, Orkun Kökçü (Dk. 65 Serdar Dursun), Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 74 Halil Dervişoğlu), Burak Yılmaz

Goller: Dk. 70 Merih Demiral (KK) (Letonya), Dk. 75 Serdar Dursun, Dk. 90+9 Burak Yılmaz (Penaltıdan) (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 3 Jaunzems, Dk. 50 Ciganiks, Dk. 87 Tarasovs, Dk. 90+2 Ozols (Letonya), Dk. 57 Burak Yılmaz (Türkiye)

 

Nedense hiç şansımızın tutmadığı, her organizasyonda bize bir şekilde çelme takan Letonya karşısında kelimenin tam karşılığı, “ölüp ölüp dirildik” ve aradığımız üç puanı, maçın uzatma anlarının sonunda, 90+9’da VAR kararıyla verilen penaltıyla 2-1 mağlup etmeyi başardık.

Milli takımımız mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta tarihe geçecek bir galibiyete imza attı.

İlk yarıda milli takımımız beklenen futboldan uzak bir görüntü sergiledi. Gol yollarında neredeyse hiç etkili olamadığımız ilk yarıda, Letonya takımımıza oranla daha gayretliydi.

İkinci yarının başlamasıyla takımımızın biraz daha gayretli olduğu gözlendi. Ancak maçın 70. dakikasında sağdan gelişen atakta Savalnieks kale alanı içine sert bir orta çıkardı. Pozisyonu sonlandırmak isteyen Merih Demiral ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi; 1-0.

Oyuna Orkun Kökçü’nün yerine giren Serdar Dursun, 75. dakikada Cengiz Ünder'in sağdan yaptığı ortada kafayla topu köşeden filelerle buluşturdu; 1-1.

Gol takımımızı biraz daha ateşledi ve rakip kale önünde daha etkili bir performans noktasına getirdi.

Milli Takımımıza nefes aldıran ve rakibimiz önünde tam 97 yıl sonra kazanma mutluluğu sağlayan gol 90+9'da Burak Yılmaz’ın penaltı vuruşuyla geldi.

90+4. dakikada Burak Yılmaz, Letonya ceza sahasında rakibinin itmesi sonucunda yerde kaldı. Hakem oyuna devam kararı verdi. Ancak, VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu ekranda izleyen hakem beyaz noktayı gösterdi. 90+9’da topun başına geçen Burak Yılmaz sağ köşeden topu ağlara gönderdi ve yeni teknik direktörümüz Stefan Kuntz’la ilk galibiyetimize ve umutlarımızı kalan iki karşılaşmaya taşıdı; 1-2.

Grupta oynanan diğer maçlarda Hollanda Cebelitarık önünde 6-0 kazandı. Norveç de konuğu Karadağ’ı 2-0 yendi.

Bu karşılaşmaların ardından grubumuzdaki puan cetveli şu şekilde oluştu;

 

G Grubu puan cetveli

 

Hollanda     19 puan

 

Norveç        17 puan

 

Türkiye      15 puan

 

Karadağ      11 puan

 

Letonya        5 puan

 

Cebelitarık  0 puan

Etiketler: A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Elemeleri, Türkiye, Letonya, spor