Haber Detayı
2021-12-29 14:05
Fatih tarihe geçti…

Milli kayakçımız Fatih Arda İpçioğlu tarih yazmaya devam ediyor. Başarılı sporcu, kayakla atlamanın en prestijli organizasyon...

Fatih tarihe geçti…

Milli kayakçımız Fatih Arda İpçioğlu tarih yazmaya devam ediyor. Başarılı sporcu, kayakla atlamanın en prestijli organizasyonu olan 4 tepe turnuvasında finale kalan ilk Türk sporcusu olarak tarihe geçti. Almanya, Oberstdorf ‘taki organizasyonda ilk önce 70 sporcu arasından final turuna kalan sporcumuz, final turunda Rus sporcu Danil Sandreev ile eşleşti. Rus sporcuyu  120 metrelik atlayışıyla eleyerek tarihimizde ilk kez finalde yarışma hakkını elde etti.

Organizasyonun finalinde beşinci sırada atlayışını gerçekleştiren sporcumuz 109 metre atlayarak 224 puan ile dünya kupasında önemli bir ilki başarmış oldu.

 

Gurur duyuyoruz

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Fatih Arda ile gurur duyduklarının altını çizerek, "4 tepe tarihinde final yarışmasına katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcu olma unvanını elde eden sporcumuz bizleri gururlandırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle yapılan ve Erzurum'da hizmet veren atlama kulelerinde yetişen sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Etiketler: Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlama, 4 tepe turnuvası, kışsporları