Haber Detayı
2024-07-07 00:28
CANINIZ SAĞOLSUN…

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Çeyrek finalinde karşılaştığı Hollanda karşısında, ilk yarısını önde kapattığı maçın ikinci yarısında yediği g...

CANINIZ SAĞOLSUN…

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Çeyrek finalinde karşılaştığı Hollanda karşısında, ilk yarısını önde kapattığı maçın ikinci yarısında yediği gollerle kaybetti ve turnuvaya veda etti.

 

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake (Dk. 73 Van de Ven), Reijnders (Dk. 73 Veerman), Schouten, Simons (Dk. 87 Zirkzee), Bergwijn (Dk. 46 Weghorst), Gakpo, Depay (Dk. 87 Frimpong)

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür (Dk. 82 Zeki Çelik), Kaan Ayhan (Dk. 89 Semih Kılıçsoy), Samet Akaydın (Dk. 82 Cenk Tosun), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan (Dk. 77 Okay Yokuşlu), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız (Dk. 77 Kerem Aktürkoğlu), Arda Güler, Barış Alper Yılmaz

Goller: Dk. 35 Samet Akaydın (Türkiye), Dk. 70 De Vrij, Dk. 76 Mert Müldür (Kendi kalesine) (Hollanda)

Kırmızı kart: Dk. 90+6 Bertuğ Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 30 Simons, Dk. 55 Ake, Dk. 64 Van Dijk, Dk. 90+7 Weghorst (Hollanda), Dk. 90+3 Cenk Tosun, Dk. 90+5 Montella (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

 

A Millî Takımımız, Almanya’da devam eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda öne geçtiği ve ilk yarısını galip tamamlayarak eleyip yarı finale yükselme noktasına kadar getirdiği Hollanda’ya son 20 dakikada yediği iki golle kaybetti ve turnuvaya veda etti; 2-1.

Çeyrek Final maçları programının son karşılaşmasında Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki maça çok büyük taraftar desteğini de arkasına alarak çıkan takımımız, maça dikkatli kontrollü bir oyun anlayışıyla çıktı.

Rakibine ilk yarı boyunca önemli bir gol fırsatı vermeyen ‘Bizim Çocuklar’ girdiği ilk önemli fırsatı da gole çevirerek öne geçmeyi başardı.

Maçın 35. dakikasında Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunu Hollanda savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak dönen topu kontrol eden Arda Güler, ceza salanına arka direğe doğru yaptığı ortaya iyi yükselen Samet Akaydın, sık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi; 0-1.

Golden sonra Hollanda eşitliği yakalamak için ataklar geliştirse de, takımımız rakibine gol fırsatı vermedi.

İkinci yarıya Hollanda skoru dengeleme adına daha atak başladı. Ancak savunma bloğumuz rakip ataklarda rakibe bu fırsatı tanımadı.

Takımımız 56. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Arda Güler, ceza alanı dışında kazandığımız bir serbest vuruşta, yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşta top, kalecinin parmaklarının ucuna ve yan direğe çarparak dışarı gitti.

Bu pozisyondan sonra da tehlikeli ataklar geliştirdik. Ancak dakikalar 70’i gösterdiğinde, ‘Portakallar’ De Vrij'ın kafa vuruşuyla skora denge getirdi; 1-1.

76. dakikada Hollanda öne geçti. Sağdan Dumfries, kaleye paralel şekilde yerden bir pas çıkardı. Arka direkte Gakpo’ya vurdurmamak için ayağını uzatan  Mert Müldür'ün ters dokunuşuyla top bir kez daha ağlara gitti ve Hollanda öne geçti; 2-1.

Yediği golden sonra oyunda üstünlüğü ele alıp, çok önemli gol pozisyonları yakalamamıza karşın bir türlü topu kale çizgisinden içeriye geçiremeyince, avucumuza kadar gelen yarı final şansını kaybettik ve çeyrek finalde turnuvaya veda etmek durumunda kaldık.

 

 

NOTLAR:

Bu arada Fransız hakem Clement Turpin her iki yarıda birer pozisyonda vermediği iki net kırmızı kart nedeniyle eleştirmenlerin boy hedefine oturdu.

Berlin’deki mücadeleyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi de izleyenler arasındaydı.

Etiketler: CANINIZ SAĞOLSUN, Türkiye A Milli Futbol Takımı, futbol, spor, Hollanda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, EURO 2024, Berlin Olimpiyat Stadı